کاظم کوکرم، مروج نجوم در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بامداد دوشنبه، ۱۴ تیر به وقت ایران، سیاره عطارد به بیشترین کشیدگی غربی میرسد و در افق شرق و شمال شرق قابل مشاهده است.
او افزود: زمانی که سیاره عطارد در بیشترین کشیدگی غربی قرار میگیرد، از دید ناظران زمینی بیشترین جدایی زاویه ممکن نسبت به خورشید را در مدار خود پیدا کرده و آسان تر رویت میشود، براین اساس زمان بیشتری برای رصد آن خواهیم داشت.
کوکرم ادامه داد: سیاره عطارد نزدیکترین سیاره منظومه شمسی به خورشید بوده و مدار گردش آن به دور خورشید بین مدار زمین و خورشید است. تماشای عطارد در سحرگاه فردا حدود ۷۵ دقیقه پیش از طلوع خورشید (بسته به نقاط مختلف کشور) خواهد بود و تنها ۵۰ دقیقه زمان داریم تا آن را با چشم غیرمسلح مشاهده کنیم. برای دیدن سیاره عطارد باید سحرگاه فردا رو به افق مشرق بایستیم.
این ستاره شناس بیان کرد: سیاره عطارد در سحرگاه ۱۴ تیر، ۲۱.۶ درجه با خورشید جدایی زاویهای دارد که همین موجب میشود کار آسانی برای رویت عطارد داشته باشیم. اگر با تلسکوپ سیاره عطارد را رصد کنیم میتوانیم جزئیات هلال این سیاره را ببینیم.
او گفت: عطارد نسبت به سایر سیارهها در یک بازه زمانی کوتاه، بیشتر بین ستارهها جابجا میشود. به همین دلیل در اساطیر یونان باستان، عطارد را مرکوری (Mercury) پیک بادپاد خدایان مینامیدند.
این مروج نجوم تصریح کرد: سیاره عطارد بار دیگر با وضعیت مشابه اما این بار در افق مغرب و پس از طلوع خورشید در شامگاه ۲۳ شهریور با فاصله ۲۶/۸ درجه با خورشید قرار خواهد گرفت.
کوکرم بیان کرد: برای تماشای بهتر سیاره عطارد در سحرگاه ۱۴ تیر ماه میتوان از سامانههای کمک کننده نجوم و یافتن اجرام و موقعیت آسمانی استفاده کرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/